Egészségpénztárakról

Mindent az egészség- és önsegélyező pénztárakról

Az öngondoskodás egyik fontos eleme saját és szeretteink egészségének, jólétének biztosítása, amelyben az egészség- és önsegélyező pénztárak segítik a pénztártagokat.

Az egészségpénztári tagok egészségügyi kiadásaikat – magánegészségügyi szolgáltatásokat és egészségügyi termékeket – finanszírozhatják akár egyéni befizetéseik vagy munkáltatói hozzájárulásaik révén.

A pénztári tagsággal rendelkezők befizetéseik után évi 20%, akár 150 ezer forint adó-visszatérítésre jogosultak az éves személyi jövedelemadó bevallás során, és ezt az adókedvezményt a NAV a tagok által választott önkéntes pénztári egyéni számlájukra utalja át.

Miért éri meg?

Akár már 16 éves kortól bárki beléphet az önkéntes egészségpénztárakba, hogy rövid és hosszabb távon gondoskodjon egészségcélú megtakarításairól.

Az egészségpénztári számlán lévő összegből folyamatosan, azonnal finanszírozhatóak az egészségügyi szolgáltatások, és bizonyos várakozás után az egyes önsegélyező szolgáltatások.

Az egészségpénztári számlán gyűjtött, adókedvezménnyel támogatott megtakarításokból nem csupán a pénztári tag jogosult a különféle egészségügyi szolgáltatások és termékek finanszírozására, hanem hozzátartozói, vagyis akár az egész család egészséggel összefüggő kiadásai megtéríthetők. A pénztártag ugyanis kedvezményezetteket jelölhetnek meg, és az általuk igénybe vett szolgáltatások költségei is fedezhetők a pénztártag számlájáról.

Hogyan működik?

Ismerje meg az egészségpénztárak működését.

Miért éri meg?

Jelentős előnyök munkáltatói és egyéni oldalról is.

Kik a tagpénztárak?

Keresse meg az Önnek legmegfelelőbb pénztárat!

Kérje szakértő kollégáink segítségét!

Több információra van szüksége?