Miért éri meg?

Miért éri meg?

Egészségpénztári megtakarítás előnyei

Akár már 16 éves kortól bárki beléphet az önkéntes egészségpénztárakba, hogy rövid és hosszabb távon gondoskodjon egészségcélú megtakarításairól.

Az egészségpénztári számlán lévő összegből folyamatosan, azonnal finanszírozhatóak az egészségügyi szolgáltatások, és bizonyos várakozás után az egyes önsegélyező szolgáltatások.

Az egészségpénztári számlán gyűjtött, adókedvezménnyel támogatott megtakarításokból nem csupán a pénztári tag jogosult a különféle egészségügyi szolgáltatások és termékek finanszírozására, hanem hozzátartozói, vagyis akár az egész család egészséggel összefüggő kiadásai megtéríthetők. A pénztártag ugyanis kedvezményezetteket jelölhetnek meg, és az általuk igénybe vett szolgáltatások költségei is fedezhetők a pénztártag számlájáról

Előnyök munkáltatók számára

A munkáltatók az egészségpénztári hozzájárulások segítségével könnyen, sőt, célzott támogatások esetén kedvező adózás mellett támogathatják dolgozóik egészséges életmódját, ezzel növelve a dolgozói hatékonyságot és elégedettséget egyben.

Előnyök egyéni tagok számára

Az önkéntes egészségpénztárakba minden, 16. életévét betöltött magyar állampolgár önként beléphet, és egyéni befizetésekkel növelheti egészségügyi megtakarításait. Az egyéni befizetések után járó, évi 20%-os, maximum 150 000 forintos adóvisszatérítésnek köszönhetően a tagok könnyen növelhetik az egészségükre fordítható összegeket. De akár olyan, önsegélyező lehetőségeket is igénybe vehetnek, mint a gyerekvállalási támogatás, vagy éppen a jelzálogalapú lakáshiteltörlesztés-támogatás.