Nyugdíjpénztárakról

Mindent a nyugdíjpénztárakról

Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások célja, hogy kiegészítésképp szolgáljanak az állami nyugdíj mellett, és ezzel a pénztártagok egy kellemesebb és anyagilag biztosabb időskort biztosíthassanak önmaguknak. A megtakarítás önkéntes, a pénztártag saját elhatározásából, önkéntesen gyűjt nyugdíjas éveire, ezért ezt öngondoskodásnak nevezzük.

A nyugdíjpénztári megtakarítások hosszú távú befektetések, azonban a tagok egyéni döntésein múlik, hogy milyen hosszú távra és mekkora kockázatvállalással tesznek félre. Ugyanis a pénztárak a pénztártagok megtakarításait különféle (választható) portfóliókban helyezik el, melyek nagyban befolyásolják a megtakarítások rövid- és hosszútávú alakulását. A félretett összeget profi vagyonkezelők kezelik.

Aki időben kezdi a takarékoskodást önkéntes nyugdíjpénztárban, annak akár már kisebb összeget is elég havonta befizetnie, mégis komoly vagyon gyűlhet össze a számláján. Az önkétes nyugdíjpénztári számlára egyénileg és munkáltató által befizetett összegek, valamint jóváírt támogatói adomány után adó-visszatérítést igényelhető. Ez és a Pénztárak által elért hozamok kiváló hosszú távú befektetést eredményeznek.

Hogyan működik?

A pénztártagság létesítésétől, a nyugdíjkiegészítő szolgáltatásokig.

Miért éri meg?

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás előnyei.

Kik a tagpénztárak?

Keresse meg az Önnek legmegfelelőbb pénztárat!

Kérje szakértő kollégáink segítségét!

Több információra van szüksége?